Sunday, July 4, 2010

Portinvartija ja leke.

Aamusella keula kohti telaketjun kolinaa ja moottorin pärinää.Panssarimuseolle matka vei perinteen mukaan.Ei päässy portista sisälle kun komento kävi jättää kulkupeli portin ulkopuolelle ja kaivella "tikkari" takakontista ja tarjoilla käännytystä kohti lentokenttää.

Muutama mukava kommentti tuli heti aamusta,kun onnikasta kuului,et johan sua on täällä kaivattu ja hetken perästä lyötiin katta päivää ja toivotettiin tervetulleeksi.Ei perhana todeksi uskoisi,jollei olis ite ollut paikalla kuulemassa.

Hyvin meni helteinen päivä portilla ja ehtoopäivällä paikka vaihtui lentokentälle,jossa tuli nautittua pakollinen annos tuulen tuomaa hienoa pölyä.Vichypullo on mukava kaveri haalarin taskussa,sille löytyi tarvetta pitkin päivää.Lounaspöydästä löytyi maistuvaa lihakeittoa ja kahvi munkkipossulla maustettuna.

Pysäköinti on outo asia tuossa tapahtumassa,vaikka on ilmainen onnikka kuljetus kentän ja portin välillä niin lähiympäristö täyttyi mitä erikoisemmista taidonnäytteistä tuolla saralla.

Talkopäivän jälkeen suunta kohti tiilitallia.Pikainen poikkeama tallin nurkilla ja sitten tuttuun pöytään,vatsa vaatii oman osansa.Tulihan otettua hikikin irti,kun 50-tonnin veturia hieman siirreltiin.Talja naukui ja rautakanget kirskui kiskoja varten.Kyllä sauna maistui hyvältä vaikka päivällä hikoili ihan tarpeeksi.

Ehtoo tummeni ja vielä kerran lekelle,tosin käytössä olevalle.Hiljaista oli kuin huopatossutehtaassa,vain siipien päissä olevat valot kertoi koneessa olevan eloa.Kotimatkalla auto parkkiin ja puolikkusta kuva,kyl ohikulkijoita ihmetytti.Hankkikoot elämän.

Tänään pienen juhlan paikka,Volvoja kuvattu kaikenkaikkiaan 751 kpl ja niistä 50 kpl yhdeltä paikkakunnalta.Legendaarisen myyjän satoa korjataan,isäntä oli soitellut ja kysellyt minusta kun eilen lupia kyselin.Maine on kelvollinen kun luvat heltisi helpolla.

Sitten pientä tilastotietoa pitäjän koneista ja malleista:

24 3kpl, 35 1kpl, 36 2 kpl, 43 1kpl, 230 2kpl, 320 3 kpl, 350 7kpl, 400 7kpl, 425 2kpl, 430 7kpl,
600 6kpl, 650 4kpl, 700 4kpl ja kruununa porukan ainoa neliveto 2654 1kpl.

Sitähän voisi tietysti laskea tehot,pituudet ja painot yhteen ja laskea keskiarvon kuvatuille koneille.Kiitos ei,tämä riittää.