Saturday, August 14, 2010

Paluu arkeen

Eilen paluu töihin ja messuille,pikainen visiitti Kanta-Hämeen puolelle Lepaalle Puutarhatekniikka näyttelyyn.Hyvä reissu,matkalla näkyi muutamia kuvattavia kohteita,se on hyvä.

Ehtoopäivästä soittelin yhden Volvo perään ja luvat kuvailuun irtosi mukavsti,joten tie vie kohti itäistä uuttamaata.Siellä missä rekat,siellä on sapuska ja kahvilinjasto kohdillaan.Porvoon moottoritien varrella tuli nautittua eilinen lämmin atria.

Ajelin kohtaan luo hieman erireittiä mitä gps-ehdotteli ja sehän kantoi hedelmää,ensin vilahti Volvon hytti yhdeltä pihalta ja Taavetin keula hetken päästä kuivurin ovelta ja matkaa kohteeseen vajaa 5 km,pikkainen paluukeikka tiedossa.Kohde oli Suomi-Volvo todella hyvin säilynyt alkuperäisyksilö,etukuormaajalla ja ohjaamolla varusteltuna.Tunteja 4200 mittarissa,jos oikein herkuttelin niin uudet kumit joka kulmaan niin olis komia ilmestys.

Paluu takaisin seuraavan Volvo luokse ja mitä mitä pihalla nököttää toisenkin keula.Lupia kyselemään ja harrastusselvityksen jälkeen kameralla koneita kiusaamaan.Volvot tallessa joten aika siirtyä vanhaan maailmaan ja kuvata taavetit pois kuleksimasta.Pellolta löytyi isännät puintihommista ja kohteen ja puhuttiin toisestakin koneesta,jota ei kuivurilta löytynyt ja kun olin kameraa autoon laittamassa,korvissa kuului tuttua kolmipyttyisin koneen ääntä.Nopeutta löytyi kun sai ajokuvankin taavetin tien ylityksestä.Viisi konetta viideltä kilometriltä,joskus on sadonkorjaamien helppoa,välillä väännetään satoja kilometrejä ja saaliina voi olla yksi kone.

23.50 soi kello,50 minuutin yöunien jälkeen ja alkoi jaakobinpaini et lähdenkö höyryveturin vesitykseen vai en.Hetki meni miettiessä ja totesin ei jaksa liian hapokasta tällä kertaa.Päänsärkykin tuo herrojen tauti antoi ensimerkkejä,joten pää tyynyyn takaisin.

Aamulla jysäri oli valmiina maisemaa sumentamaan oikein kunnolla,löysäsi otteensa hartiapehmityksen ja pillerin nauttimisen jälkeen,kovin raskaalta nuppi tuntui.Kauppareissulle lähtiessä olotilan syy selvisi,ukkonen antoi ensimerkit ja siitä lähtien on kolisteltu nurkissa oikein kunnolla.

Pitkäksi oli mennyt näköjään vesityskin tiilitallin kulmilla,kalustovaurion vuoksi.Näitä sattuu näköjään harrastajaporukallekkin ettei vaan pääliikennöitsijän kohdalla.Milloin lunta,milloin myrsky ja joskus jopa karkaa vaunutkin.