Monday, November 23, 2009

Olihan viikonloppu

Lauantaina tuli väänneltyä 1,5mm pellistä varoituskolmioille telineet traktoreihin,vielä kun löytyy älykäs sijoituspaikka niin homma etenee oikeaan suuntaan.Muutama Volvo vinkkikin tuli selviteltyä ja varmistettua vesiperiksi,joten se siittä.Ilmakuvasta löytyi mielenkiintoinen alue,aiheutti lähtöpäätöksen kohti lakeutta.

Su aamulla 04.55 soi kello ja 06.10 keula kohti lakeuksia,vorssas tankkiin täytettä ja tuntui kuin kytätty hullua kun ajelin nollakelissä t-paita päällä.En viitsinyt pukea takkia vaan tankkasin auton kaikessa rauhassa ja kun tulin maksamasta ulos,taksikuskin naama oli jokseenkin paljonpuhuva.Tutun gepsin kaveriksi kummipoika kartturiksi ja maisemaa vaihtoon.Kohteita tarjolla niukalti,lakeudelta löytyi päivän ensimmäinen Volvo ja kotimaassa kasattu.40 kotimaisen työn näyte joka talteen jäi,tutun pihan kautta eteenpäin niin tuolla pihalla noin 50 traktoria.Tuulen ja pakkasen koristama suolampi jäi kameran uhriksi ja löytyi tuo ilmakuvassa näkynyt piha.

Tuttuja kohteita muutama heti näkösällä,toinen kuvattu helmikuussa 2006 ja toinen syksyllä 2008.Silmissä vilkahti sellainen taavettikin josta olen ollut kaupoilla,niin pientä kehää koneet kiertää,omista oli ihmeissään kun kerroin mistä nuo konetta oli tulleet tutuiksi.Pari uutta Volvoa kuitenkin talteen,ei huono homma.
Yhä syvemmälle laketeen tutustuminen kävi ja lisää koneita vilisi silmissä,seuraavaksi löytyi Volvo joka jäi talteen tammikuussa 2008.Seuraava Volvokin olisi vanha tuttu muutaman vuoden takaa,mutta silloin ei kunnon kuvia saanut pakkasesta ja koneen parkkipaikasta johtuen.Nyt on kuvattu kone kunnolla.

Seinäjoella pieni sapuskatauko vasta sen jälkeen kun päivänvalo oli jo kadonnut horisonttiin.Kotimatka alkoi tummassa ehtoossa ja mikäs siinä.Sapuska tuli sitten nautittua tuttuakin tutummassa paikassa,kun muistais et missä.Kartturin palautus kotio ja kahvin jälkeen kokka kohti kotia.23.25 olin kotosalla ja 23.55 virittyi herätyskello aamua varten.Kilometrejä tuli 1012 km ja reissukesti 17 tuntia ja 15 min,valveaikaa tuli hieman enemmän.

Eilisen päivän näkymä oli kaikin puolin huima,lähes 300 nähtyä traktoria ei ole tullut ennen koettua.Vielä jos olisin tallustellut yhden museon läpi,sais lukumäärää lisätä noin 150 konetta.

Hieman painoi eilinen päivä harteissä kun töihin menin aamulla,joten vanha totuus on paikallaan et tonni päiväs on maksimi.