Sunday, August 14, 2011

Erilainen talkoopäivä

Tänään talkoopäivä tiilitallin kulmilla,toisn paljon lähempänä kuin yleensä.Suomen Rautatiemuseolle töihin,monesti on tehnyt mieli tämäkin kokeilla ja nyt se on tehty.Hieno päivä kaikin tavoin ja hienossa miljöössä.

Aamulla ensin palaveri jossa selvisi jokaiselle tehtävä paikka ja kahvin jälkeen kohteisiin.Itselle jäi portinvartijan tehtävä,sopii hyvin tälle kropalle ja naamalle.Välipalaksi banaani taaskuun ja kun joku kysäisi oli helppo vastata et kun kampas naamansa niin sai banaanin.

Ensin junallinen väkeä paikkakunnalta paikalle ja uutta väkeä vaunuihin ja keulille höyryveturi.Tällä yhdistelmällä pari kertaa rajamäelle ja takaisin.Väkeä riitti molempiin ihan mukavasti ja kun toinen juna palautui niin diesel takaisin keulille ja höyry hetkeksi huiliin.

Kun juna poistui alkoi talkoopäivä olemaan pulkassa ja kun vielä kuulin et höyryveturin paluureitti muuttui ajolankavaurion takia niin radan varteen kytikselle kotimatkalla.Hyvä et kerkesin paikalle ajoissa ja pienen ventan jälkeen piirtyi horisonttiin hurunkin keulaprofiilijatkaten matkaa takaisin kohti hyvinkäätä.