Wednesday, May 26, 2010

Tuttuja hommia

Hommat alkaa kulkemaan tuttua uraa ja se on hyvä,pari päivää on ollut pientä matalalentoa kohteesta toiseen.Sateinen sää kun on pehmentänyt nurmikot liejuksi,siitähän seuraa pieniä kiinnijäämisiä.

Puun ruhjoma aitaelementti näyttää aika työmaalta vielä,ojennusta on harrastettu traktorilla,lekalla,moskalla,muovinuijalla,päällä pomppimalla ja moottorinostimella ja kuormaliinoilla venyttämällä.30 cm ryppy ja 10 cm painauma aiheuttaa töitä.

Pihassivousta tehty loppuviikosta,kun syksyllä jäi rojut lumen alle.Vanhoja betonijalustoja on saanut irrotella nin puu kuin metallitolpista ja nostella joko hiabin- tai traktorinetukuormaajan voimilla lavalle.Leikkuukalusto on kovilla kun maat alkaa olemaan lijua joka paikassa.

Ylösnousemusta tuplana yhtenä päivänä kun vedossa paku ja leikkuri samalla nykäisyllä pois pehmeyden syleilystä.

Himassa on ollut työn alla katos johon voisi pöllinpäitä pinoa,kun monivuotinen klapikasa siirtyi vihdoin viimein sissätiloihin.Trukkilavoista tukeva pohja ja tolpat pystyyn.Vaakajuoksu seinään kiinni ja katonaluslaidoitus paikoilleen niin tuli ihan hyvä,kun kaikki tarvikkeet on kierrätysmateriaalia.Ruuvit ja naulat sentään uutta tavaraa.Seuraavaksi viime syksyllä kotiutettu puukasa pääsee katkaisuhoitoon ja halkaisuun.Sitten säilöntään katon alle,enää ei tarvitse pelätä et katto tulee niskaan.Tulihan toi koeponnistettua kun peltejä ruuvaili kiinni.

Tietyn paikan talkookausi lipuu ohi,kun on kaikenlaista puuhaa tarjolla.Muutenkin tuntuu tuo kipinä olevan edelleen hukassa,ei maistu edes junien kuvailu.

Traktorikin pitäisi tuoda kotio ja alkaa tekemään remppaa,jotta koneen voisi viedä näytille heinäkuun lopulla,joko auroilla tai ilman.Tuli ostettua maaliakin auroja varten,keli on estänyt maalaamisen tähän asti kun pohjamaali pysyy tuoreena viisi päivää ja siihen mennessä pitäisi saada pintamaali pintaan,muuten on hiontaa tarjolla.