Saturday, January 9, 2010

Kymenlaaksossa

Eilen pitkin poikin kymenlaaksoa muutaman mutkan kautta.Vihti tarjoili kylmää kyytiä kun mittari pysyi pitkään -24 asteen lukemissa.Riihimäen kautta Lahteen ja sitten Kouvolaan,jossa kuvailu alkoi.Agri-marketit tekee lamaa maatalouskauppaan pitämällä ovet kiinni lauantaisin,kun näillä keleillä olis isännillä aikaa tehdä kauppaa niin ovet on kiinni kuin alko jouluna.

Kaupan vaihdolla siittä selviää,eroja oli kun toisen liikkeen pihalta kuvien ottoa varten sai omatoimisesti kaivella koneita näkösälle niin naapurissa koneet on puhtaita lumesta.Kumpaankohan pihaan jalat veis jos ostomielellä olisin.
9 konetta talteen ja ainoa seikka minkä huomas oli et ulkotyöntekijä jätti aamulla kunnon hanskat kotio kun reissuun lähti,muistui kyllä et välikannen alla on hanskat mutten kaivellu niitä esille.Sormet hyytyi melko äkkiä,toisin kuin kamera.

Kahville Pienoisrautatiemuseoon,joten museokierros 2010 on avattu saman tein.Rullapullaa marjatäyttein ja justiinsa jauhettua kahvia,mitäs sitä muuta vois vaatia.Museo kehittyy oikeaan suuntaan ja hyvään suuntaan,pikaisen kierroksen jälkeen kohti merta.Karhula-Kotka jäi taakse kun Pyhtäälle kävi tie.Jyväskylän Kone-Agrian Volvo-vihjeet talteen noin alkuun.Lumen paksuus yllätti,tosin vain polveen asti kun koneen viereen tallustin ja ilman hanskoja edelleen.Ensimmäisen vuosimallia 1970 takaa löytyi toinen vanhempi samanmerkin edustaja.Pieni pyrähdys naapuriin ja kohteita reilusti lisää.Nurkassa kökötti lähes loppuun palanut Volvo,loput kärähtäneet osat oli ulkona.

Heitin herjana et missäs on kulmakunnan Vanajat ja vastaus tuos kuusen alla on ensmäinen.Kahden linja-auto yrittäjän ensimmäinen ja viimeinen Vanaja.Ajamalla oli pihaan tullut aikoinaan,nyt oli ajan hamma nakertanyt aika lailla.

Pyhtäältä Kotkaan ja ensimmäisen kerran hain astelukemilla navigaattorin kera kohdetta,löytyihän tuo muttei aidan sisäpuolelle ole mitään asiaa ilman asianmukaisia lupia.Kovin tyhjältä näytti vapaavaraston tarhat verrattuna viime talveen.Usva peitti päivänvaloa tehokkaasti,keula kohti Päijät-Hämettä ja kahvipöydän kautta kotia kohden.

Tulihan päivän aikana yksi asia selville et yli 5% prosenttia Ruotsissa tehdyistä Valmeteista on kuvattu.Toisen vitosen kun saa vielä talteen niin hyvä on.