Saturday, August 15, 2009

siivous alkakoon.

Aamulla ensin traktori tallista ulos ja penkki huitin kuukkeliin ja toinen tilalle,heti tuli tallin puolelle tilaa.Seuraavaksi puominostin nostolaitteisiin kiinni ja sylinteriin loput osat paikoilleen.

Moottorisaha sai töitä ja viilari hetken päästä kun teräketju löysi naulan ja toisenkin,taapelinpohja tuli siivottua polttopuiksi ja tarpeettomat trukkilavat samalla kertaa.Muutakin nurkkiin kertynyttä puutavaraa tuli pätkittyä patakiiloiksi.

60x160x20 cm kokoisen puulaatikon käsittely ei ole ihan mukavaa puuhaa,se kun oli varastoitu työpöydän yläpuolelle ja sisältönä vielä käyttämätön valomainos joka lähtee uuteen kotiin.24 vuotta on tainnut olla laatikossa,joten on aika päästä uuteen kotiin.Samaan suuntaan lähtee muutakin tarpetoonta tavaraa.

Tallin lattianrajasta nosteltiin sitten tavaraa tuonne piippuhyllylle,kuten tuo aamulla irroteltu istuinkin.Löytyi tuolta muutama kunnon osakin mitä tullut varastoitua tulevaa tarvetta varten.Uutta vastaava maski löytyi ja toinen korjauskelpoinen kaverina.Vanha Tilley-merkkinen kaasuvalaisin pääsi parempaan paikkaan.

Puominostin sai pintaansa pohjamaalin ja takaisin talliin traktorin perässä keikkuen ja ei päivää ilman vahinkoa.Pakkasneste kannu jäi etupöyrän ruhjomaksi,ei vuoda mutta toinen reuna on lytyssä.Hyvin mahtui koko paketti tallinpuolelle vaikka sitä vahvasti epäilinkin jossain vaiheessa.Alkuviikosta taitaa tulla reissu kaatopaikalle,kun tuli keräiltyä sitten tavaraa valmiiksi pois vietäväksi.