Thursday, October 1, 2009

Voiton puolella.

Kanavan huolto alkaa olemaan talvikuntoon laittoa vaille valmis.Huoltoa varten tehdyt luukut on tehty ja ketjut voimansiirrossa voideltu ja kahvoihin on laitettu ulosvedolle mahdollisuus pultin voimalla,ettei tarvitse hakata niitä irti.

Kotipihan rästihommat alkaa olemaan loppusuoralla,muurikivet ovat löytäneet paikkansa ja ylijäämä tavaroille on löytynyt paikat.Tallin siivousta on vielä tarjolla ja sitä voi tehdä vaikka huonollakin kelillä.Tontilla on hommaa vielä tarjolla,kun nappa tärylätkän mukaan ja tiivistää maanataina levitetyn murskeen ja levittäis uuden kerroksen päälle.Samalla traktorista jäähdytinnesteiden pakkaskestävyyden tarkistus ja akku kotiin ja lataukseen.

Tiilitallillakin pitäisi poiketa ja viedä moottoriöljyä ja muita tarvikkeita.Samalla palveluksensa päättänyt televisio menee uuteen kotiin.

Kalustoa on viritelty keruukauteen ja tänään kukkasipuleita kohteisiin,yhtä konetta vaivannut öljyvuoto on saatu tukittua.Joutui tekemään itse paperitiivisteitä ja hiomaan tasopintoja suoraksi,aivan kuin nuoruusvuosina mopoa laittaessa.