Thursday, October 8, 2009

Voi perkules mikä päivä.

Sellainen työpäivä etten kauheasti välitä koluta toista hetkeen aikaan.Eilen saapui ilmoitus vaihdelyhdyn tulosta matkahuoltoon,kahvitauolla poikkesin hakemassa paketin.Mennessä silmälin paketteja ja totesin lukematta et toi on minun ja kun paperit oli selvät ja rahti maksettu niin tuo ensisilmäyksellä nähty roikkui kainalossa kun ulos kävelin.

VR:lle soittelin tein ilmoituksen ylimääräisestä rojusta radanvarressa,kiitellen tieto otettiin vastaan ja välitettiin eteenpäin.

Aamulla heitin työkaverilla et soita kahvitauolla kun koneesta on laakerit hajalla ja hieman kahvitauon jälkeen tuli soitto,lietson laakerit kuumenee ja rahisee.EI kun pajalle ja kotelo auki,tuttua puuhaa ja ennen ruokatuntia kone kunnossa vaikka laakerit haettiin kaupasta.

Sapuskan jälkeen työkaveri lähti hakemaan risukuormaa uimarannalta ja tiedossa oli paikan vetelyys,heitin soita sitten kun tulen hinaamaan.Vajaa tunti kului ja puhelin pärähti,oliko veturia tarjolla,liinat hyttiin ja menoksi.Ei ihan helpolla lähtenyt,kahdet kuopat jäi paikalle muistoksi.

Kun hinauskeikalta saavuin niin katoksessa odotti yllätys,vuosia kadoksissa ollut lehtipuhallin/ -imuri ja haketin oli löytänyt tiensä kotiin.Vuosia oli laite kateissa ja kukaan ei tiennyt et missä,hyvä näin.

Ehtoopuhteina pihanlaittoa ja tallin siivousta,traktori pihalle ja lattianlakaisu ja seinän viereen hieman aukkoja umpeen,lujalevyt ovat pehmenneet alareunasta 14 vuoden aikana.Kyllä on kotimaisen työnlaatu heikkoa kun vasta 22 vuotta on ollut laturi käytössä,sulake oli kypsynyt ja vaihdon jälkeen kypsyi toinenkin sulake.Taitaa olla uuden osto edessä,vaikka parempiakin kohteita olisi tiedossa.