Thursday, November 15, 2007

Jouluviettomme alkaa marraskuussa.

On taas se aika vuodesta,kun alkaa tätä jokavuotinen jouluhössötys ja sitä kestää aattoon asti.Ensimmäiset joulukuuset kaatui tänään työkaverin toimesta.Joulukuusenjalka sai uutta väriä pintaan ja valosarjat tuli läpikäytyä.Iskunkestävät lamput jotka viime talveksi hankittiin ja myyjä kehui kuinka hyviä ne on,vain yksi toimi koko sadan kappaleen erästä.

Tiistaina alkaa varsinainen rumpa,kun keskustan kuusi asennetaan paikoilleen.Yksityinen taho toimii lahjoittavana tahona,näin pääsee näppärästi eroon yli-isoista pihapuista.Vajaa kymmentä ulkokuusta valoineen on listalla ja noin 70 muuta joulupuuta julkisiin kiinteistöihin.

Joulussa ei ole muuta odoteltavaa kuin et se menee ohi nopeasti.Ei aattoilta paljon nappaa,kun puolitoista kuukautta sa mennä piirileikkiä kuusien kanssa pitkin pitäjää.

Aattoilta kun koittaa voi huokaista jälleen on suurin kaupallinen humpuukijuhla takana jonka vietto perustuu kolmeen asiaan kun kukaan ei muista miksi joulua vietetään.Lapset taistelee
kuka sai eniten lahjoja,joko rahallisesti tai määrällisesti.Vaimoväki kehuskelee kuinka hienosti isäntä käyttäytyi anopin silmien edessä ja mitä lahjoja tuli.Isäntäväki kehuskelee,kuka oli kovimmassa kännissä ilman e emäntä tai anoppi huomas asiaa.En ole mikään uskovainen henkilö,mut joulu perustuu nykyään täysin kaupallisuuteen.

Sadas teksti blogiin menossa,olis sitä voinut enemmänkin raapustaamut kaikki ajatukset ei
todella kestä julkaisua ainakaan tapahtuma päivänä.Jontikat on pistetty talvihuiliin piilotettuna pressun alle,jos säilyis pölyltä paremmin kuin viime talvena.Pajas majailee nyt 11 Klippoa huoltojonossa ja maakunnassa on varmaan saman verran lisää.