Sunday, May 29, 2011

Talkoissa jälleen

Eilen kohti tuttua talkookohdetta,tiilitallin uumeniin jälleen kerran.Menomatka vaihteeksi puuvillapitäjän kautta ja Porintiellä tuli vaihteeksi nähtyä peura,onneksi tarpeeksi kaukana.

Kiskojen väliset kulkutasot jotka on notkuneet,tuli tuettua kunnolla ja näytille siirretyistä vetureista Jani imuroi pölyt pois.Vieraitakin tallissa kävi ja suunnitteluryhmä joka tutkiskeli paikkaa tapahtumaa varten.

Veturiakin tuli käytyä kattomassa ja katotaan sitten kuinka tuolle ajatukselle tulee käymään.

Tallille paluun jälkeen kaivettiin pensselit esiin ja maalipurkki auki ja aamupäivällä tuettuihin kulkutasoihin uuttä väriä pintaan,samalla värjäytyi muutama muukin kulkutaso.Muutama junakin tuli kuvattua päivän aikana.

Kotimatkalla kunnon ylläri,kun pari kilometriä ennen Hyvinkään pohjoista liittymää moottoritien ylittää peura ja heittää ympäri ennen vastaantulijoiden kaistaa ja palaa takaisin pientareelle.Toinen kerta näiden vuosien aikana kun olen väliä ajanut ja riista-aitojen välissä liikkuu sinne kuulumatonta kulkijaa isossa mittakaavassa.Hätäkeskus sai tiedon asiasta,et motarilla on jotain ylimääräistä aitojen väärällä puolella.