Friday, May 9, 2008

100 Lasissa

Viikon sana on ollut vauhti,pieni Pertunmaan reissu tuli tehtyä tiistaina.Kukkakuorma paluumatkalle mukaan,keli oli viileä paikan päällä vain plus neljä astetta.Keskiviikkona kukat jakoon ja leikkureita maailmalle,kesätyöt ovat saapuneet virallisesti.Pienemmät ajokoneet ovat maastossa ja yksi vielä remontissa.Kovin on keikka venynyt,pienten kömmästysten takia.

Isot ajokoneet on iskukunnossa maanantaita varten,toisen koneen koekäyttö uupuu vielä.Vetokoukun tekoon meni hieman aikaa kun sopivaa vetokuulaa ei löytynyt naapurista.Piti hakea kauempaa.

Työkaverin ferkun jarrut on saatu purettua ja rummut pääsi sorvarin hellään huomaan,jarrujen jouset ovat pahasti syöpyneet aikojen saatossa.Uudet jouset on tilattua samaten avatessa katkennut pyöränpultti ja uudet jarruakselin puslat.Osat eivät muodosta kovaa kustannusta 42 euroa,tuntuu koomiselta kun oman trakorin nostolaitteen käyttövivun kitkarenkaat maksoi 13 euroa.Ferkuun 11 osaa ja taavettiin vain kaksi,joten eroa on reilusti ja molemmissa on kulutusosat kyseessä.

Nurmikko sai eilen ensimmäisen katkaisuhoidon tänä vuonna,Klippo heräili aika helposti
talviunilta ja mitään huoltoa en tehnyt syksyllä enkä ennen käynnistystä.Ei oikein meinaa
nappaa mikään pikkuleikkurin ropaaminen kun niitä on parikymmentä työn puolesta tarjolla.Öljyt menee kyllä vaihtoon ennen seuraavaa leikkuukierrosta.

Hiljattain tehty muuttokeikka taitaa aloittaa pelätyn kierteen,tänään iski huonekalujen vientiä museosta museolle.Sen siitä saa kun on liian iso auto ajossa.Messuista tuli palaute annettua ja toivoin porttikieltoa pariksi vuodeksi ja sekin evättiin.